Trans Kaçkar Turu dağ, doğa, yayla bir arada. En fazla 15 kişilik gruplarla rans kaçkar turları. Bu turda; yöre halkının yaylalara çıkmak için geçtiği yolları izleyecek, doğanın tüm güzelliğinin sergilendiği yaylalara, oradan da gittikçe yükselerek bu sıra dağların en yüksek zirvesi olan 3937 m'ye ulaşacaksınız. Karadeniz yayla turlarında 25 yıllık deneyim, iyi planlanmış programlar ve tecrübeli rehberlerimizle Kaçkar sizi bekliyor.
Şu An Yapılmamaktadır. SİZİ ARAYALIM PDF OLARAK KAYDETTrans Kaçkar Turu
:: Profesyonel rehberlik hizmeti
:: 5 gece konaklama
:: 5 kahvaltı
:: 4 öğle yemeği (Kumanya 2, 3, 4, 5. günler)
:: 5 akşam yemeği
:: Çadır, uyku tulumu, mat vb. teknik ekipman (Tüm ekipmanlar kaliteli ve standartlara uygundur)
:: Çantaların katırlarla taşınması
:: Ören yeri girişleri
:: Bölgedeki ulaşım ve transferler (Rize Havaalanında başlar ve sona erer)
:: Sürpriz ikramlar
:: Tursab zorunlu sigortası
:: Ana ulaşım ( Rize'ye geliş / Rize'den dönüş)
:: İlk gün kahvaltı
:: Öğle yemekleri (kumanya verilen günler dışındaki)
:: Oteldeki ve yemeklerdeki ekstralar
:: Kişisel harcamalar
:: Dahillerde belirtilmeyen tüm hizmetler
Hizmetimiz Rize Havaalanında başlar Rize Havaalanında biter. Türkiye'nin her yerinden katılım olduğu için havayolu ve karayolu ile ulaşım fiyata dahil edilmemiştir.
ULAŞIM
Tur Hareket Saati ve Yeri: 09:00 Rize Havalimanı (gelişte en geç 08:45'te Rize'ye inişli uçuşları tercih edebilirsiniz)
Tur Bitişi: 17:00 Rize Havalimanı (dönüşte 18:00 ve sonrası Rize'den kalkışlı uçuşları tercih edebilirsiniz)
Araçlarımız yukarıda belirtilen saatte havaalanından hareket eder. Uçak ve otobüs biletlerinizi yukarıdaki saatlere göre almanız gerekmektedir. Hareket saatinden sonra gelen katılımcılar konaklanacak otele kadar kendi imkanlarıyla gelmek durumundadır.
----------------------------------------------------------------
Tur boyunca yapılacak ara transferlerimizi ise arazi şartlarına en uygun araç olan Volkswagen Crafter veya Mercedes Sprinter ile yapıyoruz.
----------------------------------------------------------------
Not: 0-2 yaş ücretsiz çocukların transfer araçlarında koltuğu yoktur. Ebeveyn kucağında yolculuk yapar (Tur dolu ve araç müsait değilse)
----------------------------------------------------------------
Önemli Not: Çanta ve bavulların Olgunlar Yaylası'ndan Dilberdüzü Ana Kampı'na taşınması katırlarla gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden bavullarınızı 50 litreden küçük olacak ve sert bir yüzeyi olmayacak şekilde tercih etmelisiniz. Aksi halde dostlarımız yorgun düşüyor.
ÇOCUK İNDİRİMİ
Çocuk indirimi 0-6 yaş çocuklar için geçerli olup indirim iki yetişkin ile aynı odada konaklamalı olarak uygulanır.
KONAKLAMA
1. Gece: Nordic Otel, Kuşpuni Otel, Taşmektep Otel veya muadili oteller - Çamlıhemşin/Rize
2. Gece: Çamyuva Altunay Pansiyon - Hevek/Artvin
3. Gece: Dilberdüzü Ana Kampı, Dilberdüzü/Artvin
4. Gece: Dilberdüzü Ana Kampı, Dilberdüzü/Artvin
5. Gece: Dilberdüzü Ana Kampı, Dilberdüzü/Artvin
Doğu Karadeniz’deki konaklama tesislerinin çoğu aile işletmeleridir. Evden dönüştürülen ya da ahşap olduğu için teknik nedenlerden dolayı tesislerin bazılarında single oda imkanı ve bazı odalarda banyo tuvalet imkanı yoktur ya da kısıtlıdır. Dolayısı ile turlarımızda kısıtlı tesisler için kimlerin single ya da banyolu odada kalacağı tamamen kayıt sırasına göre belirlenmektedir.
Çocuk konaklaması
0-5 Yaş ucretsiz çocuklar Ebeveyn ile aynı yatakta yatar. Ayrı yatağı yoktur. Araçta koltuğu yoktur. (Tesis dolu ve müsaitlik yoksa)
6-12 Yaş indirimli çocuklar ebeveyn ile aynı odada kalır. Ayrı odası yoktur. (Tesis dolu ve müsaitlik yoksa)
(Çocuk yaş uygunluğu tura göre değişmektedir, 7 yaş altı çocuk için turun uygunluk durumunu lütfen sorunuz)
Single konaklama
Öncelikle Karadeniz turlarında tesislerin yetersizliğinden dolayı single konaklamalarda kontrolümüzde olmayan durumlar oluşabilmektedir. Turlarımıza tek başına katılan kişiler aksi belirtilmedikçe bir hemcinsiyle aynı odaya yerleştirilir. Katılımcılar single farkı ödeyerek odada tek başına kalmayı tercih ederlerse, belirtmek durumundayız ki single konaklama garantisi veremiyoruz. Tesislerin müsaitliğine göre ve rezervasyon sırasına göre tek konaklama sağlanmaya çalışılır. Fakat bu durum tesisten tesise göre değişebilir. Yani bir gün odada tek kalabilirken diğer gün eşleşmek durumunda kalınabilir, bu bazen önceden tahmin edilemeyebilir. Single konaklatamadığımız takdirde tek kalamadığınız her gün için 100 TL single farkı tur dönüşü iade edilir.
YEMEK
Biliyoruz ki Karadeniz yemeklerinden tatmak istiyorsunuz. Üç gece kalacağınız Dilberdüzü kamp alanında da hem teknik koşullardan dolayı hem de dağ menülerinden dolayı yöresel yemek imkanı zaten yok. İlk ve son gece bu imkanınız olacaktır. Ama Dilberdüzü kamp alanında yiyeceğiniz yemeklerin 3000 metrede hazırlanan en iyi yemekler olduğunu söyleyebiliriz. Tam donanımlı ana kamp mutfağımız ve aşçımız ile hizmetinizde olacağız.
Dağda Kahvaltıda; zeytin, bal, reçel, tahin, şokella, beyaz peynir, kaşar peynir.
Yürüyüşte öğle yemeklerinde; Dardanel ton balığı, helva, kaşar peynir, meyve, salata, domates.
Kampta akşam Yemeklerinde; sıcak karavana, makarna, bulgur, çorba, türlü, taze fasulye, sucuk, yumurta, salata, meyve.
Yemeklerimiz dağ mönüsüne göre hazırlanıp protein, karbonhidrat ve vitamin dengesi ön planda tutulmaktadır. Ayrıca yemeklerimizde konserve kullanılmamakta olup sıcak karavana yemek verilmektedir. Otellerdeki yemekler ise otelin menüsüdür.
Yanınıza çikolata, yemiş ve çerez alabilirsiniz.
KIYAFET / EKİPMAN
Güzel ve keyifli bir aktivite / tatil geçirmenizi sağlayacak önemli maddelerden biri de nasıl giyindiğinizdir. Özellikle bu tatil doğada geçiyorsa. Almanların bir lafı var ‘‘ Kötü hava durumu yoktur, kötü malzeme vardır’’ diye. Bu laf sanırım durumu özetliyor. Hava durumu ne olursa olsun (extreme hava koşulları hariç) sizin uygun kıyafet ve malzemeleriniz varsa tatilden keyif almaya devam edersiniz.
Aşağıda size önerdiğimiz giyim ve malzeme listesini göreceksiniz. ‘‘ Yanında götürmeyi düşündüğün kıyafetin yarısını, paranın iki katını götür’’ lafını kulak arkası etmeden hazırlığınızı yapmanızı öneririz. :)
Küçük sırt çantası: Yürüyüş esnasında polar, matara, krem, kumanya gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bel kolonu olan sırt çantası.
Yürüyüş Botu: Yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ayakkabıları tercih etmelisiniz. Biz size su geçirmez özelliğe sahip yürüyüş amaçlı botları öneriyoruz. En önemli detay botlarınızın bilekleriniz sarmasıdır. Yedek ayakkabı, sandalet veya terlik getirebilirsiniz.
Tozluk: Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda paçalarınız temiz kalır. Süper bir şeydir yani.
Yağmurluk: Genelde panço denen sırt çantanızla aynı anda giyebileceğiniz, bol ve diz altına kadar sizi koruyan özel amaçlı yağmurluklardır. Özellikle belirtelim bu yağmurluğunuzun da tek kullanımlık çöp poşeti tarzı bir şey olmamasına özen gösterin.
Mont: Tercihen su geçirmez sizi soğuktan koruyacak ama çok ağır olmayan bir mont özellikle akşamları çok işinize yarayacaktır.
Uyku tulumu: Biz dağ turlarında uyku tulumunu ücretsiz olarak veriyoruz. Kendi uyku tulumunuz varsa yeterli özelliklerde olmasına dikkat edin ve bize danışın.
Baton: Doğa turlarında özellikle inişlerde kolaylık ve denge sağlar. Nasıl doğru şekilde kullanılacağınızı rehberinize sorabilirsiniz.
Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka bulundurun.
Üst:Sizi rüzgardan ve soğuktan koruyacak 1 kalın 1 ince polar, gün sayısının en fazla 2 katı t-shirt, yeterlidir. Termal t-shirtler yürüyüşler ve soğuktan korunmak için en uygun giysidir.
Alt: Sentetik kumaşlı pantolonları tercih etmelisiniz. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolon da bulundurun. Kot pantolon tamamen konu dışında.
Ayak: Yürüyüşte ve sonrasında olmak üzere yeterli sayıda çorap bulundurun.
Matara: En az 1 lt’lik su kabı. Eğer keyfinize düşkünseniz termos getirebilirsiniz fakat hafif olanları tercih edin.
Fener: Çok büyük olmayan fakat yeterli ışık kaynağı olan yedek pilleri birlikte bir fener. Kafa feneri tercih ediniz.
İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen kendinize küçük bir ilkyardım çantası hazırlayın ve sürekli kullandığınız ilaçları bulundurun.
Deniz-Göl: Dağ aktivitelerinde mutlaka bir şelale veya göle girme fırsatı bulacaksınız. Orada ah vah edeceğinize yanınızda mayo/şort ve ince havlu bulundurmanızı öneririz.
Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı getirmeyi unutmayın.
Çanta: Dağ turlarında genellikle taşıma için katır kullanılır. Sert bavullar katıra bağlanırken zarar görebilir. Bu nedenle spor kumaş bir çanta veya büyük sırt çantası getirmenizde fayda var. Eğer çantanız su geçirmez değilse eşyalarınızı poşetler içine yerleştiriniz.
Çoğu konaklama tesisinde odalarda ve odaların bulunduğu bölümlerde ayakkabı ile dolaşmak yasaktır. Lütfen yanınızda bir terlik getiriniz.
DEEPNATURE NOTU
1618 nolu yasa: içinde ulaştırma, konaklama, rehberlik, yemek hizmetlerinden biri veya bir kaçının bulunduğu gezi, spor, toplantı, eğlence gibi her türlü organizasyonu kapsayan faaliyetleri ancak TURSAB üyesi seyahat acentaları yapabilir. Dernekler, vakıflar, kulüpler, okullar, resmi ve özel kurumlar acentalar olmaksızın tur ve yukarıdaki faaliyetleri düzenleyemez. Lütfen gezinizin Türsab üyesi acentalar ile yapıldığına emin olur. Hukuk devleti vatandaşların duyarlılığı ile işler.
Bu tur hakkında 12 yorum var.
Turumuzdan düşündüğümüzden fazla memnun kaldık. Rehber Bülent beye ve sizlere teşekkürler. Şöför Murat beye de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Görüşmek üzere